Koop bij anpakkers!

Onze Anpakkers hebben allemaal stuk voor stuk toffe initiatieven opgezet! Daar mag de Achterhoek trots op zijn. Met COVID-19 om ons heen is het natuurlijk prachtig als wij onze lokale helden kunnen steunen. Hoe dan? Steun hen door een gift of koop bij hen, in plaats van op bol.com! Hier kun je onder andere terecht:

Hoodie van Achterhoeks Mandaat [Instagram]

De Original AM Hoodie van Achterhoeks Mandaat is er voor iedereen. Voor man en vrouw. Of je nou de stad in gaat of op de bank wilt chillen, deze hoodie komt altijd van pas. De hoodies zijn gemaakt van 100% biologisch katoen en zijn te koop via de webshop.

Vive la Crêpe en Flammkuchen: gewoon bij jou in de buurt! [Facebook | Instagram]
Vive la Crêpe en Tarte Flambée/Flammkuchen heeft zich aangesloten bij het landelijk netwerk van Buurtkeukens.nl. Met dit concept nodig je hen of andere mobiele keukens uit in de straat op bestelling om te koken voor de buurt. Jij neemt het initiatief, deelt de uitnodiging via de buurtapp of Facebook en stelt bijvoorbeeld jouw oprit voor hen en de buurt ter beschikking. De keuken heeft heerlijke crêpes en flammkuchen te bieden en zorgt voor een volmaakte dag!Meer informatie? Mail naar info@vivelacrepe.nl of app naar 06-24746534.
Het Dagboek – Eimert Papenborg

Zie jij jezelf al bij de open haard zitten tijdens deze koude dagen? Begrijpelijk! ‘Het Dagboek’ van Eimert Papenborg maakt dat plaatje perfect af. Een waargebeurd verhaal!  Hans Piena van het Nederlands Openluchtmuseum uit Arnhem ontdekte enkele jaren geleden een unieke dagboek, Het Dagboek Eimert Papenborg. Eimert was een boer in Zieuwent en leefde van 1826 tot 1888. Hij omschrijft het dagelijks leven van hem, zijn familieleden en dorpsgenoten. Tevens houdt hij zijn financiën minutieus bij, waardoor er van week tot week inzage is in de kosten en baten. Een dergelijk uitgebreid dagboek als van Eimert Papenborg is zeldzaam. Het laat een realistisch beeld zien van het alledaagse bestaan in de Achterhoek gedurende de 19de eeuw. Dat maakt dit dagboek zo waardevol. Het historische dagboek is te verkrijgen via Achterhoek Uitgevers. 

Pakketten van Van Sinckel [Facebook |Instagram]
Door voor deze Achterhoekse pakketten te kiezen, steun je in één keer meerdere lokale ondernemers. De lekkerste wijnen, biertjes en kazen – gewoon van om de hoek. Bestel online of kom langs en laat een pakket op maat maken. Met meer dan dertig ondernemers in de shop-in-shop in Vorden is er keuze genoeg. Niet alleen uit lekkernijen (waaronder ook Italiaanse koffie, thee, chocolade), maar ook uit feestelijke non-food producten van lokale makers. Kijk snel op de webshop!
Kroketten en bitterballen uit airfryer of oven – Van Bommel Beef [FacebookWebsite]

Goed het weekend inluiden met bitterballen en kroketten uit eigen airfryer of oven? Van Bommel regelt ’t voor je! Hun ambachtelijke en eerlijke snacks staan op je te wachten. Kroketten per 6 stuks en bitterballen per 18 stuks zijn te koop bij Boerderijwinkel Bosheurne in Barchem, Boerderijwinkel de Kruisbrink in Toldijk, Kaasboerderij Weenink in Lievelde, Boerderijwinkel en Fruitbedrijf Horstink in Rha, Eetwinkel van Mien in Doetinchem en Landwinkel Smits Groenten & Fruit in De Heurne.

Achterhoekse pompoenpitolie [website]
Ook in De Heurne kun je terecht voor een leuk geschenk. Bij Landwinkel Smitsvind je naast hun normale assortiment ook toffe geschenkmanden en pakkettenmet de focus op regionale en Achterhoekse producten. Hier vind je ook de eerst én enige Nederlandse pompoenpitolie! Super lekker in de pompoensoep, over een salade of over een bolletje roomijs! Check hun website voor gave producten. Ook te koop bij anderen zoals Van Mien en De Kruisbrink.   
Bloem, bij en meer [Facebook | Instagram]
Bloem, bij en meer geeft je de mogelijkheid bij te dragen aan meer biodiversiteitin de Achterhoek. Een vierkante meter bloemen koop je voor 10 euro, de organisatieonderhoudt ‘m voor jou én je mag deelnemen aan twee verbindingsdagen per jaar.Gaaf toch? Via de website kun je je aanmelden voor dit initiatief. Meer informatie en kopen
Opvang Noach 

Stichting Opvang Noach helpt wilde dieren in de Achterhoek er weer bovenop! Van egels enkonijntjes tot uilen, Opvang Noach biedt ze een veilige plek. De dieren worden geholpen metals doel ze na enige tijd weer gezond vrij te laten in de natuur. Door onder andere de verkoop van hun vogelhuisjes kunnen ze deze inheemse wilde dieren blijven helpen. Neem gauw een kijkje op hun website om te zien wat jij kunt doen om te helpen.

Achterhoekse Zonnebril [Facebook | Instagram]
Een zonnebril in de winter? Jazeker, want er is altijd nog dat lekkere zonnetje tussen het bruine dak van bladeren door. Of die irritante laagstaande zon in de winter. Koop dus snel je Achterhoekse Zonnebril en steun ook nog eens de Jelle van Gorkom Foundation, want van iedere verkochte bril gaat er €2,37 naar deze foundation. Koop ‘m direct in de webshop
Boek: zo zie ik het! – Uitgeverij Hermans  [Facebook | Instagram]
Lekker bij het haardvuur met het prachtige boek van Linda Commandeur met haar kijk op de Achterhoek. Bij Uitgeverij Hermans is dit boek en vele andere Achterhoekse boeken verkrijgbaar in de Boekenkraom.
Voedselbos Eik & Linde [Facebook | Instagram]
In het Eik & Linde Voedselbos koop je voor €50 1% van de biodiversiteit, waterberging, bodemvorming en leefbaarheid die de hectare voedselbos voor de komende 20 jaar gaat leveren. Je kunt in het Eik en Linde Voedselbos ook heerlijk rustig overnachten in het sfeervolle boshuisje. Eigenaren Rebke en Evert hebben daarnaast een crowdfundingactie opgezet voor om ecosysteemdiensten beter op de kaart te zetten. Meer informatie
Persoonlijk cadeau met je eigen naam! – Skuur  [Facebook]
Ben je op zoek naar een persoonlijk cadeau met naam? Dan is een product van Skuur precies wat je zoekt. Dit is een superleuk cadeau voor bijv. de kerstdagen. Leuk om te krijgen en om te geven. De producten zijn verkrijgbaar met iedere naam. Ga naar de webshop, vul de gewenste naam in het daarvoor bestemde vakje en maak het cadeau helemaal persoonlijk.
Stichting Komt voor de Bakker [Facebook]
In 2012 opende Gaabs de bakwinkel waar je bakbenodigdheden, taarten, cupcakes, workshops, en nog veel meer kon vinden en doen. Stichting Komt voor de Bakker is gevestigd in de bakwinkel en is al jaren een plek voor reintegratie en dagbesteding. Gabi, Marije en Tamara weten met hun ervaring in de psychiatrie en creatieve wereld wat ze doen en geven alle ruimte aan hen die het nodig hebben door middel van de bakwinkel. Neem een kijkje op hun website als je nieuwsgierig bent geworden. 
Laserontwerp [Facebook | Instagram]
Op zoek naar iets unieks? Bijvoorbeeld voor in je eigen winkel, gewoon voor jezelf of een bijzonder cadeau voor je beste vriend of vriendin? Misschien heb je al een idee in je hoofd, maar vind je het lastig om dit zelf uit te werken? Met haar jaren aan grafische kennis kan Lisa je helpen om jouw idee tot werkelijkheid te maken met een laserontwerp. Neem eens een kijkje op haar website: Laserontwerp.
Achterhoeks Genot [Facebook | Instagram]
Achterhoeks Genot, de naam zegt het al. Geniet van echte Achterhoekse bieren! De bieren worden gebrouwen met echt Achterhoekse mout en in verschillende smaken verkrijgbaar. Veur de Achterhoek deur de Achterhoek! Te bestellen via de webshop.
Eetwinkel Van Mien [Facebook | Instagram]
Onder het mom “Van Mien maakt lekker en lokaal eten makkelijk” vind je in eetwinkel Van Mien de lekkerste en mooiste producten uit de Achterhoek. Van vers brood tot duurzaam vlees en heerlijke boerenkaas. Hier vind je de ingrediënten voor je dagelijkse boodschappen en de lekkere trek! Ze komen direct van het land om mee naar huis te nemen of om direct op te eten. Daarnaast kun je bij Van Mien ook terecht voor leuke Achterhoekse (kerst)pakketten of relatiegeschenken. Bekijk het gauw in de webshop.
Likorette Geluk [Facebook | Instagram]
Likorette is een laag alcoholische drank met een eigen en unieke smaak. Sinds december 2020 heeft Likorette Geluk meerdere smaakbelevingen op de markt gebracht. De naam van de smaakbeleving is gekoppeld aan het woord geluk en passen daardoor goed bij elkaar. Wil jij dit alcoholische drankje proberen? Bestel dan snel via de website.
Achterhoekse kadonoga
Ambachtelijke Achterhoekse noga van Jerom’s delicate snoeperijen. De lekkerste Achterhoekse noga. Jerom produceert deze streekproducten duurzaam, daar waar dat kan. De noga van Jerom mag gerekend worden tot de noga van de hoogste kwaliteit. Bekijk het hier.
50-dingen-in-de-natuur-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde boekje [Facebook]
De titel zegt het al: dit boek laat je zien welke 50 dingen je in de Achterhoek gedaan móet hebben in de natuur, en dat voordat je twaalf jaar oud wordt. Het boek is ontwikkeld voor – natuurlijk – kinderen en is geïnitieerd door BuitenLokaal Natuur, Educatie en Duurzaamheid. Het idee bestaat al op meerdere plekken in Nederland, maar dit is het eerste boek dat in de Achterhoek werd uitgegeven. Kijk op www.50-dingen.nl voor meer informatie!
Achterhoekse Cider [Facebook | Instagram]

Cider Drinks is de vervaardiger van ambachtelijke en natuurlijke ciders. Zij zijn gevestigd op landgoed De Velhorst nabij Lochem. De ciders worden gemaakt van 100% (onbespoten) appels. Er wordt geen concentraat, water of koolzuur aan toegevoegd. Ook worden geen geur-, kleur- en smaakstoffen gebruikt. Cider is mousserend, fris en een licht alcoholisch alternatief voor prosecco, rosé of wijn. En weer eens wat anders dan bier. Cider is dan ook bedoeld om het gehele jaar door van te genieten. Bestel ze online of via de verkooppunten, ook te vinden op de website.

Stadsboerin Doetinchem [Facebook | Instagram]

Stadsboerin Doetinchem is de groene huiskamer van Doetinchem. Op het terrein van de voormalige gevangenis De Kruisberg in Doetinchem worden groenten, fruit en kruiden verbouwd. Er wordt in harmonie met de natuur een bijen- en vlindertuin van 7000 vierkante meter onderhouden en er is een bloemenpluktuin. Op het stuk grond is een winkel, gezellige picknickplekken en verschillende terrassen. Kijk voor kerstpakketten van 25-50-75 euro met heel veel zelfgemaakte producten op: https://stadsboerindoetinchem.nl/shop/kerstpakket/

Distilleerderij de Bronckhorst [Facebook | Instagram]

Distillaten van Distilleerderij de Bronckhorst zitten vol liefde, toewijding en ingrediënten uit de Achterhoek. Ook duurzaamheid staat hoog in het vaandel: zij werken met en voor de natuur. Bovendien distilleren ze in kleine hoeveelheden om zoveel mogelijk grip te houden op het productieproces. Hiermee geven ze ieder distillaat een eigen unieke geur, kleur en smaak. Bekijk de website en bestel direct!

Alderbastend bier [Facebook | Instagram]
Het bier, genaamd: Alderbastend is de overkoepelende naam van vele verschillende speciaal bieren. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met streekproducten uit de Achterhoek bij het brouwproces. De naam Alderbastend komt oorspronkelijk ook uit de Achterhoek en betekent namelijk ‘enorm’ of ‘ontzettend’. Mocht je dus alderbastend veel zin hebben in een (speciaal) biertje, dan kun je hier de website van Alderbastend bezoeken.
Boek 65 jaar De Graafschap

Een boek over de historie van de voetbalclub De Graafschap n.a.v. het 65-jarig bestaan in 2019. Veel foto’s, interviews met interessante Graafschappers en een overzicht van de meest legendarische momenten in de geschiedenis van de oudste profclub van Nederland. Het boek is te koop via Uitgeverij Hermans.

CD Musicmaatje

Een CD van Marieke Plantinga met daarop een wijde variëteit aan muziek. Deze toffe CD van Musicmaatje heet ‘Hoog Geëerd Publiek’ en bevat tijdloze kinderliedjes. De CD is te koop via de website van Musicmaatje.

 

 

 

 

Bekijk wat andere Anpakkers doen voor de Achterhoek

Onze trotse partners: