Koop bij Anpakkers!

Steun de lokale helden in de wintermaanden

Onze Anpakkers hebben allemaal stuk voor stuk toffe initiatieven opgezet! Daar mag de Achterhoek trots op zijn. De donkere wintermaanden komen eraan en met COVID-19 om ons heen is het natuurlijk prachtig als wij onze lokale helden kunnen steunen. Hoe dan? Koop bij hen, in plaats van op bol.com! En maak gebruik van hun toffe aanbod. Hier kun je onder andere terecht:

Kids vermaken met techniek – STEAM Academy [Facebook | Instagram]
’t Wordt koud en buitenspelen zit er natuurlijk steeds minder in. Maar kids kunnen zich binnen ook prima vermaken, zelfs met een educatief tintje! STEAM Academy verkoopt coole bouwpakketjes waarmee kinderen thuis aan de slag kunnen. Hebben ze de smaak te pakken? Ze verzorgen in Aalten en Winterswijk ook naschoolse kinderactiviteiten op gebied van techniek.
Check de bouwpakketten | Toon de agenda voor activiteiten
Achterhoekse kerstpakketten – Van Sinckel [Facebook | Instagram]
Wat is er voor Achterhoekse bedrijven nou mooier dan relaties of collega’s een kerstpakket uit eigen streek te geven? Van Sinckel verzorgt complete streekpakketten met de lekkerste wijnen, biertjes en kazen en cadeaus uit de Achterhoek. Je kunt eraan besteden wat jij zelf wilt, van € 19,50 tot € 44,95.
Meer informatie en kopen
High-tech binnenmoestuin – Vegger
Vegger ontwikkelt systemen voor het kweken van verse groenten en kruiden op locatie. Dat resulteert niet alleen in smaakvolle, verse kruiden en pesticide-vrije groenten gedurende het hele jaar, maar ook in een mooie groene ruimte met verbeterde luchtkwaliteit! Mooi compliment: Vegger is door het RIVM erkend als een succesvol voorbeeld van Green Deal Duurzame Zorg. Het vergroot de gezondheid en het welzijn van bewoners in zorginstellingen.
Check de brochure | Check de feestdagendeal
Natuurlijke en traditionele cider uit de Achterhoek – Cider Drinks
Wil je het gezellig maken in de wintermaanden? Een keer wat anders dan een biertje of wijntje op tafel met de feestdagen? Dit is het perfecte alternatief. Cider Drinks maakt ambachtelijke en natuurlijke ciders en is gevestigd op landgoed De Velhorst, nabij het historische stadje Lochem in de Achterhoek. De ciders zijn compleet natuurlijk: 100% (onbespoten) appels, geen concentraat, water of koolzuur toegevoegd en geen geur-, kleur- en smaakstoffen. Puurder krijg je het niet!
Lees meer en bekijk verkooplocaties
Laagstaand zonnetje? Geen probleem! – Achterhoekse Zonnebril [Facebook | Instagram]
Een zonnebril in de herfst en winter? Jazeker, want er is altijd nog dat lekkere herfstzonnetje tussen het bruine dak van bladeren door. Of die irritante laagstaande zon in de winter. Koop dus snel je Achterhoekse Zonnebril en steun ook nog eens de Jelle van Gorkom Foundation, want van iedere verkochte bril gaat er €2,37 naar deze foundation.
Koop ‘m direct in de webshop
Bierpakketten voor de borrel (op afstand) of als kerstpakket – Alderbastend Bieren [Facebook | Instagram]
Het is een gemis in deze tijden van thuiswerken: even die vrijdagmiddagborrel met de collega’s. Geef als ondernemer dit pakket cadeau en plan een leuke digitale borrel in met de collega’s! Of geef het als kerstpakket, zodat deze originele regionale bieren staan te shinen tijdens de feestdagen.
Meer informatie en kopen
Eerlijke kerstpakketten uit eigen streek – Stadsboerin Doetinchem [Facebook]
Samen sta je sterker! Dat is waarom de Stadsboerin Doetinchem samenwerkt met Achterhoekse boeren, een bierbrouwer en een brommerbouwer. Al het moois dat ze maken, stoppen ze samen in een zinken emmer als kerstpakket. Dat geeft nog eens lekker weg, zo’n Kerst-emmer!
Lees meer en bestel deze kerstpakketten
Wie kan er een Kerstengel gebruiken? – Present Bronckhorst [Facebook | Website]
Sommige mensen kunnen in de weken voor kerst (advent) wel een ‘Kerstengel’ gebruiken die hen een attent presentje brengt! Een mooi initiatief in deze duistere dagen om de mensen die – om wat voor reden dan ook – wat extra aandacht verdienen, in het zonnetje te zetten. Denk aan een oudere mevrouw die vaak alleen is, een jonge moeder die alleen haar gezin runt, je buurman waar je nooit bezoek ziet of een weduwe/weduwnaar die eenzaam is na het overlijden van zijn/haar partner.
Lees meer en meld tot 25 nov iemand aan die een Kerstengel verdient
Steun de Gaanderbode met de Najaars Donateursactie – Gaanderbode [Facebook]
Help t/m 31 december de online en offline dorpskrant van Gaanderen door te doneren. Maak je minimaal € 25,- over? Dan krijg je een cadeaubon t.w.v. € 10,- die je bij een aantal lokale ondernemers kunt uitgeven! Deze zelfstandige ondernemers geloven, net als de Gaanderbode, in het verbinden van mensen, positief communiceren en samen de wereld elke dag een beetje mooier maken.
Lees meer en bekijk de deelnemende ondernemers
Coronaproof bedrijfs- of teamuitje? – Pim Pam Pubquiz [Facebook | Instagram]
Niks te doen in de (gedeeltelijke) lockdown? Mis je gezellig contact met je collega’s of team? Boek de volledig digitale Pim Pam Pubquiz! Deze live en interactieve quiz duurt c.a. 60 minuten en vindt plaats via Zoom. Mobiele telefoons van deelnemers fungeren als antwoordkastje en natuurlijk zijn er toffe prijzen!
Lees meer over de quiz en boek ‘m
Boek: Achterhoekse Stillevens – Uitgeverij Hermans [Facebook | Instagram]
Lekker onder een dekentje in de hoek van de bank met een goed boek. Zo slecht zijn die wintermaanden nog niet, wij hebben er al zin in! Bij Uitgeverij Hermans is nu het boek Achterhoekse Stillevens verkrijgbaar voor € 15,-. Dit is het verhaal achter de stillevens die kunstenaar Louise te Poele maakte voor negen Achterhoekse gemeenten en één van de Achterhoek zelf.
Naar de online shop
CAFT- en hobbybrouwers opgelet! – Hogenelst Hop [Facebook | Instagram]
Hogenelst Hop heeft een geweldige hopoogst gehad en het goede nieuws is: jij kunt er deze winter de lekkerste bieren mee brouwen! Hogenelst Hop heeft zes soorte hop te koop, zowel hopbellen als hoppellets. Dus ga aan de slag en maak je lekkere zelfgebrouwen (speciaal)biertje deze winter.
Lees meer en koop je hopbellen of -pellets
Het Forellenkwintet van Schubert, uitgevoerd door Tim Brackman & Friends – Podium Eibergen [Facebook | Website]
Zin om er nog eens lekker coronaproof op uit te gaan in december? Het Forellenkwintet van Schubert en nog meer ander werk, wordt zaterdag 19 december uitgevoerd door Tim Brackman & Friends. Zowel om 12:00u als om 14:30u kun je hiervoor terecht op de Brackman Boerderij, Kormelinkbulten 3 in Eibergen. Per concert zijn er maximaal 20 stoelen beschikbaar, zodat de anderhalve meter afstand gegarandeerd blijft. Wees er snel bij!
Meer informatie en kaarten bestellen
Kroketten en bitterballen uit airfryer of oven – Van Bommel Beef [Facebook | Website]
Lekker in de wintermaanden knusjes op de bank met bitterballen en kroketten uit eigen airfryer of oven? Van Bommel regelt ’t voor je! Hun ambachtelijke en eerlijke snacks staan op je te wachten. Kroketten per 6 stuks en bitterballen per 18 stuks zijn te koop bij Boerderijwinkel Bosheurne in Barchem, Boerderijwinkel de Kruisbrink in Toldijk, Kaasboerderij Weenink in Lievelde, Boerderijwinkel en Fruitbedrijf Horstink in Rha, Boerenwinkel Natuurlijk Gruun in Ommeren, Eetwinkel van Mien in Doetinchem en Landwinkel Smits Groenten & Fruit in De Heurne.
Vive la Crêpe en Flammkuchen: gewoon bij jou in de buurt! [Facebook | Instagram]
Vive la Crêpe en Tarte Flambée/Flammkuchen heeft zich aangesloten bij het landelijk netwerk van Buurtkeukens.nl. Met dit concept nodig je hen of andere mobiele keukens uit in de straat op bestelling om te koken voor de buurt. Jij neemt het initiatief, deelt de uitnodiging via de buurtapp of Facebook en stelt bijvoorbeeld jouw oprit voor hen en de buurt ter beschikking. De keuken heeft heerlijke crêpes en flammkuchen te bieden en zorgt voor een volmaakte dag! Meer informatie? Mail naar info@vivelecrepe.nl of nog makkelijker: app naar 06-24746534.

Bekijk wat andere Anpakkers doen voor de Achterhoek

Onze trotse partners: