Koop bij Anpakkers!

Steun de lokale helden in deze donkere dagen

Onze Anpakkers hebben allemaal stuk voor stuk toffe initiatieven opgezet! Daar mag de Achterhoek trots op zijn. Met COVID-19 om ons heen is het natuurlijk prachtig als wij onze lokale helden kunnen steunen. Hoe dan? Koop bij hen, in plaats van op bol.com! En maak gebruik van hun toffe aanbod. Hier kun je onder andere terecht:

Laagstaand zonnetje? Geen probleem! – Achterhoekse Zonnebril [Facebook | Instagram]
Een zonnebril in de winter? Jazeker, want er is altijd nog dat lekkere zonnetje tussen het bruine dak van bladeren door. Of die irritante laagstaande zon in de winter. Koop dus snel je Achterhoekse Zonnebril en steun ook nog eens de Jelle van Gorkom Foundation, want van iedere verkochte bril gaat er €2,37 naar deze foundation.
Koop ‘m direct in de webshop
Boek: zo zie ik het! – Uitgeverij Hermans [Facebook | Instagram]
Lekker bij het haardvuur met het prachtige boek van Linda Commandeur met haar kijk op de Achterhoek.  Bij Uitgeverij Hermans is dit boek en vele andere Achterhoekse boeken verkrijgbaar in de Boekenkraom
Naar de online shop
Kroketten en bitterballen uit airfryer of oven – Van Bommel Beef [Facebook | Website]
Goed het weekend inluiden met bitterballen en kroketten uit eigen airfryer of oven? Van Bommel regelt ’t voor je! Hun ambachtelijke en eerlijke snacks staan op je te wachten. Kroketten per 6 stuks en bitterballen per 18 stuks zijn te koop bij Boerderijwinkel Bosheurne in Barchem, Boerderijwinkel de Kruisbrink in Toldijk, Kaasboerderij Weenink in Lievelde, Boerderijwinkel en Fruitbedrijf Horstink in Rha, Boerenwinkel Natuurlijk Gruun in Ommeren, Eetwinkel van Mien in Doetinchem en Landwinkel Smits Groenten & Fruit in De Heurne.
Vive la Crêpe en Flammkuchen: gewoon bij jou in de buurt! [Facebook | Instagram]
Vive la Crêpe en Tarte Flambée/Flammkuchen heeft zich aangesloten bij het landelijk netwerk van Buurtkeukens.nl. Met dit concept nodig je hen of andere mobiele keukens uit in de straat op bestelling om te koken voor de buurt. Jij neemt het initiatief, deelt de uitnodiging via de buurtapp of Facebook en stelt bijvoorbeeld jouw oprit voor hen en de buurt ter beschikking. De keuken heeft heerlijke crêpes en flammkuchen te bieden en zorgt voor een volmaakte dag! Meer informatie? Mail naar info@vivelacrepe.nl of nog makkelijker: app naar 06-24746534.
Bloem, bij en meer [Facebook | Instagram]
Bloem, bij en meer geeft je de mogelijkheid bij te dragen aan meer biodiversiteit in de Achterhoek. Een vierkante meter bloemen koop je voor 10 euro, de organisatie onderhoudt ‘m voor jou én je mag deelnemen aan twee verbindingsdagen per jaar. Gaaf toch? Via de website kun je je aanmelden voor dit initiatief.
Meer informatie en kopen
De avonturen van Jesse Jongh [Facebook]
Twee boeken over de 12-jarige Jesse Jongh die avonturen beleeft in Vorden in de 22e eeuw:
‘Het geheim van het acht-kastelen-dorp’ en ‘De hogeschool voor creatie’. Beide delen, boordevol levenswijsheden, spelen grotendeels af in de Achterhoek, lezen makkelijk en zijn spannend vanaf de eerste bladzijde. Geniet al lezende van de herkenbare plekjes.
Meer informatie en kopen
Opvang Noach
Stichting Opvang Noach helpt wilde dieren in de Achterhoek er weer bovenop! Van egels en konijntjes tot uilen, Opvang Noach biedt ze een veilige plek. De dieren worden geholpen met als doel ze na enige tijd weer gezond vrij te laten in de natuur. Door onder andere de verkoop van hun vogelhuisjes kunnen ze deze inheemse wilde dieren blijven helpen. Neem gauw een kijkje op hun website om te zien wat jij kunt doen om te helpen. Meer informatie
Voedselbos Eik & Linde [Facebook | Instagram]
In het Eik & Linde Voedselbos koop je voor €50 1% van de biodiversiteit, waterberging, bodemvorming en leefbaarheid die de hectare voedselbos voor de komende 20 jaar gaat leveren. Je kunt in het Eik en Linde Voedselbos ook heerlijk rustig overnachten in het sfeervolle boshuisje. Eigenaren Rebke en Evert hebben daarnaast een crowdfundingactie opgezet voor om ecosysteemdiensten beter op de kaart te zetten. Meer informatie
Stichting Komt voor de Bakker [Facebook ]
In 2012 opende Gaabs de bakwinkel in de Hooge Molenstraat waar je bakbenodigdheden, taarten, cupcakes, workshops, en nog veel meer kon vinden en doen. Stichting Komt voor de Bakker is gevestigd in de bakwinkel en is al jaren een plek voor reintegratie en dagbesteding. Gabi, Marije en Tamara weten met hun ervaring in de psychiatrie en creatieve wereld wat ze doen en geven alle ruimte aan hen die het nodig hebben door middel van de bakwinkel. Neem een kijkje op hun website als je nieuwsgierig bent geworden. Meer informatie

Bekijk wat andere Anpakkers doen voor de Achterhoek

Onze trotse partners: