Adembubbel

Maureen Weustenenk van Puur-Eigen schept met haar Adembubbel rust in onze drukke, prikkelrijke levens. Volgens deze nuchtere en toch ook gevoelige anpakker willen we zo nu en dan ademruimte pakken om het hoofd leeg te maken en lijf op te laden. Even kalm aan doen en vervolgens iedere nieuwe dag weer bij de lurven beetpakken.  

  • Hoe treffen we je?  

Je treft me midden in de drukte van het weer opstarten van werk en school, zo net na de vakantie. Mijn hoofd draait dan tijdelijk overuren. Hoewel ik en deze chaos in mijn hoofd af en toe botsen, gaan we ook vaak juist erg goed met elkaar. Een fijne flow en een overvloed aan ideeën. Zolang het in balans is mijn met momenten van lekker loslaten, de boel de boel laten en even niets aan mijn hoofd, dan is dat helemaal oké en voelt het meer als een kracht om snel te kunnen schakelen.  

  • Hoe ontspan je dan?  

Geef mij in de ochtend een paar minuten voor mezelf en ik floreer. Ik begin de dag standaard met mijn cappuccino en verder niemand of de heerlijke hectiek van mijn gezin om me heen. Zolang er maar koffie is, want dat is mijn me-time moment. Ook kan ik ontspannen van buiten zijn in het mooie Achterhoek. Het geeft me letterlijk nieuwe lucht. En, een heerlijk boek. Daar word ik ook blij van.   

  • O ja, welke boeken lees je dan zoal?  

Vaak lees ik wel drie boeken tegelijk. Zo wissel ik boeken over persoonlijke ontwikkeling, zoals ‘De kracht van keuze’ van Kelly Weekers, af met thrillers van bijvoorbeeld Karin Slaughter. Ik sluit af met kinderboeken. ‘Gozert’ van Pieter Koolwijk is mijn persoonlijk favoriet. Hij creëert een belevingswereld voor kinderen, waarin je jezelf mag zijn. Kinderen leren op deze laagdrempelige manier authentiek te zijn. Dit kan ik alleen maar aanmoedigen. Het inspireert me ook.  

  • Wie heeft je het meest geïnspireerd?  

Mijn opa. Een rasechte ondernemer, trots op zijn boerderij. Ik heb er enorme bewondering voor hoe hij, toen oma al vroeg weg viel, zichzelf heeft opgepakt en heeft doorgezet. Hij heeft zich staande weten te houden, samen met zijn gezin. Het schiet me nu ineens te binnen… Toen we klein waren en hij vaak bij ons kwam oppassen, joeg hij de krokodillen onder mijn bed weg, het raam uit. Voor mij een voorbeeld van hoe een heerlijke nuchtere man oog heeft voor zijn gevoel.  

  • Waar ben je bij jezelf trots op?  

Zoals iedereen, hebben wij ook veel meegemaakt. Toch merk ik dat ik altijd positief ben en blijf. Zonder aan mijn gevoel voorbij te gaan, lukt het me om snel te schakelen. Het leven is niet altijd één grote roze bubbel, en dat hoeft ook niet, maar daardoor leren we ook mee te bewegen. Oftewel, veerkracht.   

  • Wat zou je het meest missen? 

Zet me maar in een hutje op de hei. Zolang ik mijn gezin bij me heb, is het goed. Ik zou niet zonder kunnen. Toch, zou het ook wel fijn zijn als dat hutje op de hei in de Achterhoek staat. Als puber heb ik de Achterhoek dan wel echt een paar keer vervloekt, toch zou ik dit thuis ook moeilijk kunnen missen. De rust en ruimte, ik kan er mezelf zijn.  

  • Is de plek waar je nu woont dan jouw droomplek?  

We wonen op een prachtige plek, in Hengelo. Ik ben helemaal verknocht aan dit dorp. Er is nog wel een stiekeme droom. Een kleine boerderij. Achteraf, voor de rust. Met een mooie pluktuin, waar ik tussen de bloemen kan verdwalen. Dit alles het liefst met de kerk nog in beeld, voor het gevoel van reuring en mensen om je heen. Introvert én extravert, ik ben het allebei.  

  • En je zakelijke droom? 

Dat elke basisschool in Nederland, nee, elk gezin met kinderen. Nou ja, dat eigenlijk iedereen Adembubbel op een natuurlijke wijze inzet. Niet als moet’je, maar als iets dat in je dag verweven zit. Ik word er blij van om te zien hoe meerdere mensen zoveel zijn geholpen met de laagdrempelige oefeningen, de persoonlijke ontwikkelingsvragen en het leren ‘even te ademen’ en kan niet wachten om deze positiviteit samen met anderen verder te verspreiden.   

  • Heb je nog een goeie tip voor anpakkers met een idee?  

Hoe zweverig dat misschien ook klinkt: blijf dicht bij jezelf. Handel op vertrouwen en vanuit jouw authenticiteit, dan komen er onverwachts mensen op je pad, die je aantrekt door dat wat je uitdraagt. Zo is ook Pak An op mijn pad gekomen en moet je zien hoeveel mooie connecties dit heeft opgeleverd! Hoe mooi is dat?  

Tekst: Marloes Weerepas

 

Bekijk wat andere Anpakkers doen voor de Achterhoek

Onze trotse partners:
Hej ’t al eheurd?
Het barst van de nieuwe ideeën in en voor de Achterhoek. Pak An helpt deze ideeën vooruit. Hoe en wat precies? Kom erachter en meld je aan voor onze maandelijkse mail. Kijk meteen in je mailbox, want na aanmelding ontvang je 9 simpele en concrete ondernemerstips.

Meld je aan!
Het barst van de nieuwe ideeën in en voor de Achterhoek. Pak An helpt deze ideeën vooruit. Hoe en wat precies? Kom erachter en meld je aan voor onze maandelijkse mail. Kijk meteen in je mailbox, want na aanmelding ontvang je 9 simpele en concrete ondernemerstips.