Basecamp Norway

BASECAMP NORWAY | Claudia en Geir nemen je mee op survival avontuur. Met Geir’s ervaring in de Noorse natuur organiseren ze workshops die je outdoor vaardigheden bijschaven. Met een kleine groep lekker in de buitenlucht bezig zijn, dat is het idee. Van deze avonturiers wilden we meer weten!

 • Hoe voelen jullie je op dit moment?
  Positief! Hoewel het soms chaotisch lijkt, door de vele leuke dingen die er elke dag gebeuren, pakken we alles één voor één aan en dan komen we vanzelf aan bij daar waar we willen zijn.Zo rolt het balletje zakelijk van een aanvraag bij Pak An naar een waardevol coachgesprek met Gijs Jolink, medeorganisator van de Zwarte Cross. En persoonlijk van buren met een overgebleven tegelpartij tot een spontaan nieuw gelegd pad in onze voortuin. Handen uit de mouwen en genieten van de dingen die op je pad komen.
 • Wat is de grote droom?
  Een community creëren van gepassioneerde gelijkgestemde mensen. Mensen die meedoen, die terugkomen en die het idee samen met ons groter willen maken. Zo dromen we erover om mensen in de toekomst mee naar Noorwegen te nemen. Om dat wat we ze hier leren, daar te doen. Het échte werk! Ook is het onze persoonlijke droom om meer te reizen. Die twee gaan mooi samen.
 • Wat is de mooiste plek waar jullie ooit waren?
  Dit is alsof je naar ons favoriete eten vraagt, haha. Het zijn er zoveel! Voor mij (Claudia) is het vooral een plek met bergen. Dolomieten, Alpen, Chamonix. Ik voel me er al snel thuis. En als ik (Geir) het zou moeten zeggen, dan ga ik voor de plek waar ik mijn oude hut had. Besneeuwde bergen bewandelen in het stille donker is daar magisch.
 • Wat is jullie dierbaarste bezit?
  Absoluut onze stereo en vinyl collectie. Van Noorse black metal tot opera. We kunnen genieten van elke stijl. De eerste twee platen die we hier bijvoorbeeld zien liggen, zijn Harvest van Neil Young en eentje van Kate Bush.Of we muziek ook mee de natuur in nemen? Ja, ik (Claudia) houd van achtergrondmuziek tijdens mijn natuurtijd. Zo liep ik een keer in een groene Oostenrijkse omgeving en luisterde ik naar de soundtrack van Lord of the Rings. Dit was episch.
 • Wat is jouw beste tip voor iemand met zo’n goed idee?
  Gewoon beginnen! Het ergste wat er kan gebeuren, is dat je faalt. Maar, je kunt je niet door angst laten leiden. Dan sta je stil. Terwijl als je doet waar je persoonlijk achter staat, kun je nooit fout gaan. Hoogstens val je, wat maakt dat je kan aanpassen en verbeteren. Neem die mislukking mee en leer ervan. Er gaat namelijk altijd weer een deur open, als er een andere sluit.
 • Als laatste: Pak An, hoe kwamen jullie er zo bij?
  Via de website van Oetdoor, een Scandinavische camping in de buurt. We ontdekten dat Pak An opkomende bedrijven in de Achterhoek met een kick-ass idee ondersteunt. Oké, dachten we, laten we het eens proberen. Blij toe! Pak An richtte zich op ons idee en niet de randzaken. Dit was zo’n verademing. Ook gaf het een enorme mentale boost om van mensen die ervaring hebben met zulke initiatieven te horen dat je goed bezig bent.
Tekst: Marloes Weerepas

Bekijk wat andere Anpakkers doen voor de Achterhoek

Onze trotse partners:
Hej ’t al eheurd?
Het barst van de nieuwe ideeën in en voor de Achterhoek. Pak An helpt deze ideeën vooruit. Hoe en wat precies? Kom erachter en meld je aan voor onze maandelijkse mail. Kijk meteen in je mailbox, want na aanmelding ontvang je 9 simpele en concrete ondernemerstips.

Meld je aan!
Het barst van de nieuwe ideeën in en voor de Achterhoek. Pak An helpt deze ideeën vooruit. Hoe en wat precies? Kom erachter en meld je aan voor onze maandelijkse mail. Kijk meteen in je mailbox, want na aanmelding ontvang je 9 simpele en concrete ondernemerstips.