Brekr

‘Een beslissing met je hart is altijd beter dan een beslissing met je hersenen’

Niels Willems is de bedenker van Brekr, de Achterhoekse e-brommer, en maakt deel uit van het team dat de brommer vanaf nul ontwikkelde en vanaf deze zomer leverbaar is. Pak An steunde Brekr met coaching, netwerk en promotie. Niels focust zich bij Brekr op strategie, merk en commercie.

Waarom houd jij van de Achterhoek?
Onder andere om de mentaliteit. Toen ik ooit vergat mijn buurman te melden dat ik op vakantie ging, was hij beledigd; zoiets hoor je te delen vond hij. Want dan kon hij een oogje in het zeil houden. Zo werkt dat in de Achterhoek, leerde ik. Ik zie hier mooie dingen: het willen klaarstaan voor elkaar, een bloeiend verenigingsleven en je buren écht kennen. Ik ben van origine geen Achterhoeker en kom uit zuidoost Brabant. In 1999 ging ik in de Achterhoek wonen met mijn vriendin, inmiddels vrouw. In eerste instantie dachten we dat het tijdelijk zou zijn maar we vielen als een blok voor de Achterhoek. We hebben ondertussen drie Achterhoekers op de wereld gezet. Zuidoost Brabant is mooi, dat moet gezegd, maar de Achterhoek is prachtig.

Welke uitvinding had je graag zelf willen uitvinden?
De Achterhoekse Vlag. Ik heb zelf ook een ontwerp ingediend, maar die was bij lange na niet zo goed. De huidige vlag is prachtig en een geweldige bijdrage aan de streek.

Hoe ontspan je?
Met muziek, bij voorkeur rap. ‘s Avonds schuim ik op mijn laptop YouTube en Spotify af opzoek naar nieuwe hits. Mijn laatste ontdekking is het genre grime, een subgenre van rap afkomstig uit Groot-Brittannië. Eerst lachte ik er om want het klinkt vrij lollig, maar nu ben ik fan. Ik wissel mijn muziek uit met mijn jongens en dat is natuurlijk geweldig. Verder ontspan ik op stedentrips die we ondernemen met het gezin.

Als je niet jezelf mag kiezen, wie zou je dan willen zijn?
Elvis Presley. Van alle mensen in de wereld leefde hij denk ik het meest bijzondere leven.

Wie zijn je helden/heldinnen uit onze wereldgeschiedenis?
Elon Musk, ik kan er niet omheen en wil hem noemen. Tesla’s zijn werkelijk goede auto’s. Als je in een Tesla rijdt of ooit hebt gereden weet je dat. En zijn ruimteproject SpaceX is ongelofelijk. Ieder jongetje droomt over de ruimte en astronaut worden. Elon doet het gewoon.

Welk natuurlijk talent had je graag willen bezitten?
Het talent voor topsport. Ik sport graag (vroeger hockey, nu squash en crossfit) en ik kijk er graag naar. Wat topsporters kunnen, daar kijk ik nu nog met dezelfde bewondering naar als toen ik een jongen van acht was.

Wat is je levensmotto?
“Vaak ben je te bang”. Volg je hart en handel ernaar. Een beslissing genomen met het hart is altijd beter dan een beslissing genomen met de hersenen. Je kan iets zo snel doodberedeneren en onderwijl gaat de tijd voort. Dus denk ik: als iets goed voelt, moet je het doen.

Waar hoop jij over 5 jaar te zijn? Of te hebben bereikt?
Dan rijden er in heel Europa Brekr’s rond. En we hebben nog een product gelanceerd. We willen in de toekomst laten zien dat Brekr geen e-brommermerk is maar een mobiliteitsmerk.

Tekst Ilja Vaags (Alles komt goed BV, organisatie Zwarte Cross en Manana Manana)
Foto’s Martine Siemens Fotografie

Bekijk wat andere Anpakkers doen voor de Achterhoek

Onze trotse partners:
Hej ’t al eheurd?
Het barst van de nieuwe ideeën in en voor de Achterhoek. Pak An helpt deze ideeën vooruit. Hoe en wat precies? Kom erachter en meld je aan voor onze maandelijkse mail. Kijk meteen in je mailbox, want na aanmelding ontvang je 9 simpele en concrete ondernemerstips.

Meld je aan!
Het barst van de nieuwe ideeën in en voor de Achterhoek. Pak An helpt deze ideeën vooruit. Hoe en wat precies? Kom erachter en meld je aan voor onze maandelijkse mail. Kijk meteen in je mailbox, want na aanmelding ontvang je 9 simpele en concrete ondernemerstips.