Coming Fout!
‘Gelukkig zijn is ook geluk gunnen’ 

Pim Adema kun je kennen als Pim Pam Pompen of van zijn Coming Fout! feestjes. En als een pandemie de wereld platlegt, vindt Pim zichzelf gewoon opnieuw uit. Met de de Pim Pam Pubquiz en als projectmedewerker aan het Graafschap College. Een gesprek over durven, doen, eraf liggen en doorgaan.

 • Wat is je gemoedstoestand?
  Ik ga eigenlijk wel lekker. Na alle ups- en downs van de afgelopen 2 jaar, met maatregelen, versoepelingen -oh nee, toch niet- en weer maatregelen heb ik de afgelopen weken weer achter de draaitafels gestaan en zelf wat feesten bezocht. Dat opgeteld met mijn werk voor het Graafschap College in Doetinchem geeft me ein-de-lijk eens de tijd om te relativeren en terug te kijken op de afgelopen periode. Ik had de Pim Pam Pubquiz. Dat draaide als een trein. En ik werk inmiddels ook bij het Graafschap College als projectmedewerker, daar ontwikkel ik projecten en begeleid jongeren richting de arbeidsmarkt. Heel persoonlijk werk en dat doet mij goed. Dus eigenlijk ga ik écht wel heel erg lekker.
 • Waar zou je het liefst willen wonen?
  Mijn vriendin komt uit Brabant, ik uit Lichtenvoorde. We dromen van een klein knus huisje, ’n beetje buitenaf. Die moet uiteraard in Achterhoek of in Brabant staan. Dus a’j nog wat wet..
 • Wat betekent voor jou geluk?
  Een geweldige vraag! Ik ben lang op zoek geweest naar mijn geluk. Ik moet bekennen dat ik lang de verkeerde idealen volgde. Ik was van het doorpakken: huisje boompje beestje, een drukke baan en in het weekend DJ’en. Ik werkte 40 uur doordeweeks en 40 uur in het weekend. Dat hield ik een half jaar vol. Toen lag ik er een heel jaar af. Daarna zei ik tegen mezelf: nu ga ik werken aan mijn eigen geluk. En ging weer aan het werk als DJ en later als creatief producent. Nu begeleid ik ook nog jongeren vanuit het MBO richting de arbeidsmarkt. Dat maakt me allemaal gelukkig. Geluk is voor mij: het geluk zijn en in het moment leven. En ook: het gunnen aan een ander.
 • Je favoriete muzikant?
  Ik heb een akelig DJ-trekje. Bij het horen van een nieuw liedje vraag ik mezelf af: kan ik het gebruiken? Daarna pas denk ik: vind ik het ook mooi? Mijn primaire reactie op muziek is dus zakelijk. En ik kom daar nooit meer vanaf, vrees ik. Maar als ik moet kiezen noem ik: ABBA. ABBA heeft alles: ik kan alles van ze gebruiken en ik vind bovendien alles van hen te gek.
 • Wat is je favoriete bezigheid?
  Buiten de kaders denken bij dingen die juist heel ingekaderd zijn. En nog iets heel anders: ik dwong mezelf een hobby te zoeken die niets met muziek te maken had. Dat is geworden: modelbouw, vliegtuigen, helikopters en auto’s. Eens in de maand heb ik nu met twee vrienden een modelbouwtreffen. Bier, pizza en dan lekker prutsen aan de keukentafel.
 • Wat is je meest uitgesproken eigenschap?
  Mijn creativiteit. Ik wil overal doorheen prikken. Altijd iets op een andere manier bekijken. En dat dan weer delen met anderen.
 • Wie zijn je helden? 
  Ongeacht of ze gevestigd zijn, zijn dat mensen die anderen willen helpen. Mensen die uit plezier kennis delen. Ik vind de coaches van Pak An helden. Ik hoop erg dat ik later ook een keer zo’n coach-rol kan vervullen; ik wil graag kennis teruggeven die ik heb gekregen.
 • Waar heb je het meest een hekel aan? 
  Mensen die pretenderen iets te zijn of iets te kunnen dat ze niet kunnen waarmaken. Arrogantie, wanneer het wordt waargemaakt, vind ik dan wel weer stoer. Iemand als Freddy Mercury of, dichter bij huis, David Achter de Molen vind ik prachtige gasten. Beide met een meer dan verdiend arrogant randje, heerlijk.
 • Welke natuurlijke eigenschap zou je het liefst bezitten? 
  Ik ben een ondernemer in wat ik zelf noem: de ‘zou je dat nou wel doen-sector’. Je werk willen maken van je DJ-hobby roept bij vrijwel je hele omgeving zorgen op. Bovendien is de entertainmentsector, als je er eenmaal in zit, hard voor elkaar onderling en dat vind ik jammer. Ik mag nog wel wat meer overtuigd raken van mijn eigen kunnen, vind ik. Al gaat dat al een heel stuk beter dan voorheen: als ik zie dat ik goed kan leven van mijn werk als DJ, creatief producent en mijn werk op school dan maakt me dat best trots.
 • Wat is je motto? 
  Quia Potest. Google dat maar eens!
Deze serie wordt mede mogelijk gemaakt door Leader Achterhoek

Bekijk wat andere Anpakkers doen voor de Achterhoek

Onze trotse partners:
Hej ’t al eheurd?
Het barst van de nieuwe ideeën in en voor de Achterhoek. Pak An helpt deze ideeën vooruit. Hoe en wat precies? Kom erachter en meld je aan voor onze maandelijkse mail. Kijk meteen in je mailbox, want na aanmelding ontvang je 9 simpele en concrete ondernemerstips.

Meld je aan!
Het barst van de nieuwe ideeën in en voor de Achterhoek. Pak An helpt deze ideeën vooruit. Hoe en wat precies? Kom erachter en meld je aan voor onze maandelijkse mail. Kijk meteen in je mailbox, want na aanmelding ontvang je 9 simpele en concrete ondernemerstips.