Escaperoom Terborg

Escaperoom Terborg | Vier nogal vindingrijke vrienden, waaronder Jaap Leuverink, gingen om tafel en besloten een sleutel aan te nemen die de avontuurlijke poorten opende naar ‘een gruwelijk mooi uitje in Terborg’. Voordat ze begonnen hadden ze er zelf nog geen uitgespeeld, maar met hun oplossingsgerichte achtergrond weten ze samen een nieuw niveau escaperoom neer te zetten. Bij hen, thuis of op locatie. De hele Achterhoek kan nu een escaperoom spelen. Of iedereen ‘m ook kan uitspelen? Tja, dat is de grote vraag!  

 • Hoe treffen we je?
  Druk en goed tegelijkertijd. Terwijl mensen vandaag opnieuw onze escaperooms probeerden te ontvluchten (soms met succes), zijn we bezig met een nieuwe escaperoom die we binnenkort op gaan halen. Intussen vult mijn agenda zich met werk – als Process Engineer bij Prinzen in Aalten zoek ik dagelijks naar oplossingen om processen te verbeteren – en met studie. Ik leer momenteel alles over de rol van een manager vanuit Business Administration, een master die ik ben gestart na mijn studie Technische Bedrijfskunde. Tijdens deze studie heb ik de vrienden leren kennen, waar ik later Escaperoom Terborg mee ben gestart. Niet gek, want waar de studie ons leerde probleemoplossend te denken, was de switch naar het bedenken van problemen snel gemaakt.  
 • Wat is je belangrijkste eigenschap?  
  Mijn creativiteit als het gaat om het bedenken van oplossingen. Er ontstaan vaak de raarste kronkels in mijn hoofd. Dingen waarvan mensen denken: ‘Hoe verzin je het?’ Dat vind ik mooi! Nog mooier is, hoe dit samenvalt met de kwaliteiten van de anderen.Waar ik mijn kronkels op papier zet, werkt Yorick ze uit. Hij is de man met de hamer, zaag en schroefmachine, die het van een idee naar een echte escaperoom brengt. Een escaperoom die niet zou draaien zonder Siemen, want hij is degene die het contact naar buiten verzorgt. Relatiemanagement zeg maar. Tenslotte is Thirza er kort geleden ter vervanging van Jimmy bijgekomen en heeft zich als hoofd operationele zaken onmisbaar gemaakt. Met z’n vieren alleen komen we er niet. We werken daarnaast samen met een grotere groep van twaalf begeleiders om alle last minute boekingen op te kunnen vangen.  
 • Waarom onderneem je in de Achterhoek?
  Alle vier komen we uit de Achterhoek. Vandaar dat ondernemen in eigen streek als logische stap voelde. Waarom Terborg? Het dorp heeft een gezellig horeca plein, maar ga je op zoek naar gezellige uitjes, dan vind je er geen een. VOND je er geen een! Want Jan Kaak sprak hierover met zijn zoon Siemen en dit wakkerde het vuurtje aan. Inmiddels is Terborg een escaperoom rijker en vinden niet alleen de Terborgers, maar ook de rest van de Achterhoekers en Nederlanders, de weg naar deze belevenis.
 • Wat hoop je de Achterhoek hiermee te brengen? 
  We zitten vaak vast in onze dagelijkse routine. De trein rijdt door en door zonder te stoppen. Wat zo leuk is aan de escaperoom is dat je een moment uit die voortdenderende trein stapt. Even geen telefoon, even geen werk, even geen afleiding, want je hebt de volle aandacht nodig voor jouw spannende ontsnappingspoging!  
 • Wat wens je de Achterhoek toe?
  Je kent het wel. Als je op vakantie gaat en mensen vragen: ‘Waar kom je vandaan?’ Jij zegt: ‘Nederland.’ En de automatische reactie is: ‘Aah, Amsterdam!’ Het zou mooi zijn als ‘Achterhoek’ ooit een vanzelfsprekend antwoord is. Een begrip! Ik gun het de Achterhoek dat het meer op de kaart komt te staan. Dat de regio zich blijft doorontwikkelen, waardoor met name jongeren blijven in plaats van wegtrekken.Met het nieuwste idee, de escaperoom op locatie in het thema van de Achterhoek, proberen wij als escaperoom ons steentje bij te dragen aan het ‘de Achterhoek op de kaart zetten’. Lukt het de puzzelaars om te ontsnappen, dan mogen ze de titel ‘Een echte Achterhoeker’ dragen.
 • Wie wens je terug van de dood en stel je één laatste vraag? 
  Steve Jobs, medeoprichter en topman van Apple. Op de universiteit zijn wij er als studenten mee dood gegooid. Maar zijn manier van presenteren heb ik altijd als voorbeeld gezien. Hoe hij het voor elkaar kreeg dat mensen toch elke keer weer na een nieuwe lancering van een product massaal naar de winkel gingen. Helaas is het niet mijn sterkste kant, want ik zou willen dat ik de escaperoom op locatie zo aan kon bieden als dat hij deed. 
 • Waar leef jij zelf voor? 
  Vrienden, familie en leuke dingen doen. Dat staat voorop. Maar dat niet alleen. Ik ga aan van kansen en het pakken van kansen wanneer ze voorbij komen. Gewoon ja zeggen en ervoor gaan, dat geeft een geweldig gevoel. Dit gebeurde bij escaperoom. Het ene moment zaten we met elkaar om tafel met het idee en een week later waren we in business.  
 • Hoe wil je herinnerd worden? 
  Als een sociaal iemand, die zich overal voor heeft ingezet.
 • Wat staat er bovenaan je bucketlist? 
  Afgelopen zomer ben ik met vrienden op zeilreis geweest. Een schipper begeleidde ons. Wat een ervaring! Ooit wil ik zelf mijn vaarbewijs halen en aan het roer staan, om van plaats naar plaats te varen in de Middellandse zee. Zowel op het water als op het land vallen er nog genoeg wereldse toplocaties te bezoeken. Dus kom maar op!  
Tekst: Marloes Weerepas

Bekijk wat andere Anpakkers doen voor de Achterhoek

Onze trotse partners:
Hej ’t al eheurd?
Het barst van de nieuwe ideeën in en voor de Achterhoek. Pak An helpt deze ideeën vooruit. Hoe en wat precies? Kom erachter en meld je aan voor onze maandelijkse mail. Kijk meteen in je mailbox, want na aanmelding ontvang je 9 simpele en concrete ondernemerstips.

Meld je aan!
Het barst van de nieuwe ideeën in en voor de Achterhoek. Pak An helpt deze ideeën vooruit. Hoe en wat precies? Kom erachter en meld je aan voor onze maandelijkse mail. Kijk meteen in je mailbox, want na aanmelding ontvang je 9 simpele en concrete ondernemerstips.