Evert Maakt

Evert Berendsen van Evert Maakt dompelt je onder in klusavonturen, met Lokalen als zijn creatieve uitvalsbasis. Hij staat paraat voor nieuwelingen in hun eerste koophuis, verhuizers met een oog voor detail, en klusliefhebbers die hun huidige woning naar een hoger niveau willen tillen. Evert is niet zomaar een klusser; hij is een gids die je niet alleen leidt door het proces, maar je ook de tools en het zelfvertrouwen geeft om zelfstandig de volgende klus aan te pakken.   

  • Hoe werd je zelf klusser? 

Mijn klus-DNA is eigenlijk geërfd. Mijn vader was altijd in de weer met klussen, en ik stond er vaak naast. Van behangen tot timmeren, ik kreeg het met de paplepel ingegoten. Ook mijn moeder was altijd bezig, zij met haar creatieve handen. Alles laten zien heeft me gevormd tot wie ik nu ben. Nu, als ik aan de slag ga, zit mijn eigen zoon of dochter vaak naast me. Tekenen, knutselen, timmeren, het maakt niet uit. We delen de ervaring en ik geef hen de tools om straks zelf hun klussen op te lossen. 

  • Hoe motiveer jij jezelf als klussende ondernemer? 

De klusvragen en projecten die binnenkomen motiveren me enorm. Reacties op sociale media en de waardering van de mensen om me heen geven me een boost. Er zitten wel eens mindere dagen tussen. Op die dagen zoek ik mensen op die als klankbord kunnen dienen, zodat ik mijn doelen weer voor ogen heb en op deze manier stap voor stap vooruit kom.   

  • Hoe zet je jouw klustalent in? 

Behangen, betegelen, schilderen, een gipswand plaatsen, een kastwand of keukenkast maken; mensen komen met verschillende vragen en klussen waar ze zelf niet uitkomen. Mijn focus ligt vooral op interne verbouwingen en het werken met hout, bij voorkeur duurzaam (herbruikt) materiaal. Ik bied niet alleen de juiste tools, maar ook zelfvertrouwen. Samen gaan we aan de slag, ik help en geef tips, met het doel dat ze het daarna zelf kunnen. En het is nog gezellig ook! Aan het einde heb je het gevoel gehad dat je met een vriend hebt staan klussen.  

  • Wat nu als je geen klusser kon zijn? 

Dan zou ik graag iets creatiefs blijven doen, misschien wel in de richting van architectuur. Als kind droomde ik ervan architect te worden, maar tijdens mijn bouwkunde-opleiding ontdekte ik dat ik me liever met de uitvoerende dan met de ontwerpende kant bezighield. Toch blijft de kunst en wetenschap van gebouwen me fascineren.  

  • Ontspan je tussendoor? 

Tja, dat is een lastige. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt, dus ik moest een nieuwe balans zoeken. Hoewel ik bijvoorbeeld veel plezier haal uit het verbouwen van mijn eigen zolder of het werken aan een corsowagen, valt dat ook allemaal onder de categorie: klussen. Dus wat brengt me écht tot rust? Nou, ik fotografeer graag, vooral tijdens een wandeling waarbij ik de natuur vastleg. Of architectuur! En natuurlijk genieten van quality time met mijn kinderen in het weekend.  

  • Waar ben je trots op? 

Mijn keuze om als ondernemer te starten. Na een periode waarin ik besefte dat mijn toenmalige baan niet mijn roeping was, heb ik de stap gezet. Ik wilde doen wat ik écht leuk vind en flexibiliteit om meer tijd aan mijn gezin te besteden. Bovendien wil ik niet 10 jaar later alsnog beginnen en het gevoel hebben van ‘had ik dat maar eerder gedaan’. Ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt, want ik word nu echt gelukkig van mijn werk.  

  • Wat is je droom, waar ga je vanaf hier? 

Mijn droom is een grote werkruimte waar ik workshops kan geven, mijn online kluscoachingplatform kan uitbouwen, kortom, een creatieve makerspace. Ik zoek naar de perfecte bedrijfsruimte om deze droom te verwezenlijken. 

 

Bekijk wat andere Anpakkers doen voor de Achterhoek

Onze trotse partners:
Hej ’t al eheurd?
Het barst van de nieuwe ideeën in en voor de Achterhoek. Pak An helpt deze ideeën vooruit. Hoe en wat precies? Kom erachter en meld je aan voor onze maandelijkse mail. Kijk meteen in je mailbox, want na aanmelding ontvang je 9 simpele en concrete ondernemerstips.

Meld je aan!
Het barst van de nieuwe ideeën in en voor de Achterhoek. Pak An helpt deze ideeën vooruit. Hoe en wat precies? Kom erachter en meld je aan voor onze maandelijkse mail. Kijk meteen in je mailbox, want na aanmelding ontvang je 9 simpele en concrete ondernemerstips.