Filmweide

FILMWEIDE | In de Achterhoekse weilanden naar de bioscoop. TV-regisseur en -editor Bram van der Kolk organiseert voor het tweede jaar filmavonden (12, 13, 19 en 20 augustus 2022) in de openlucht. Met een zelfgemaakt scherm, authentieke strandstoelen en retro bussen, leent de bijna sprookjesachtige sfeer zich perfect voor een buitengewoon bijzondere avond uit. Wij wilden meer over Bram weten en maakten hem voor even hoofdrolspeler in zijn eigen programma!

 • Hoe voel jij je op dit moment?
  Ik voel de druk, maar met een lekkere kick. De Filmweide-avonden komen er weer aan en daarnaast zit mijn agenda als freelancer ook erg vol. Het is altijd spannend of een evenement aanslaat. Alleen, nu het evenement meer en meer begint te leven, merk ik dat deze spanning omslaat naar positieve prikkels.
 • Hoe combineer je de twee?
  Mijn doordeweekse dagen bestaan uit filmwerk in mijn woonplaats Amsterdam. Tussendoor ben ik vanachter de laptop bezig met dingen regelen voor de openluchtbioscoop. In het weekend ga ik vaak terug naar de Achterhoek om me offline bezig te houden met Filmweide. Denk bijvoorbeeld aan posters ophangen. Ook zie ik in die tijd mijn familie en vrienden weer. Die trouwens ook naar de Filmweide komen. Mijn moeder en zusje zijn mijn meest fanatieke supporters!
 • Hoe ontspan je?
  Dat is dus door het drukke stadse leven in Amsterdam, waar ik me ook graag in begeef, in te ruilen voor de Achterhoek. Meer natuur, minder verkeer. En mijn familie en vrienden om heerlijke avonden mee vol te maken, ergens in een achtertuin, met de BBQ aan. Dat is echt ontspannen. Wat ook erg ontstressend kan werken voor mij, is met mijn nieuwe bootje het water op en een beetje ronddobberen. Of… naar de film gaan!
 • Wat is jouw talent?
  Ik zie kansen liggen en doe er iets concreets mee. Wanneer ik een leuke mogelijkheid zie, waar nog niets mee gedaan is, durf ik meteen de volgende stap te zetten. Ik denk niet na over risico’s, maar vooral over wat het op zou kunnen leveren. Niet eindeloos analyseren, maar het beter maken terwijl je ermee bezig bent.
 • Wat is jouw non-talent?
  Mijn creativiteit maakt me af en toe chaotisch. Daarom vind ik het fijn om met mensen samen te werken die me daarin aanvullen. Evenementen organiseer je namelijk niet in je eentje. Voor de Filmweide heb ik bijvoorbeeld Flophouse benaderd om het samen te gaan organiseren. Vooral Maaike Oortgiese brengt met haar actiegerichte chop-chop-chop houding orde in de chaos, zodat we strepen kunnen maken. En ook Roan Kuiperij (DJ Roan), die het audiogedeelte regelt, is erg betrokken bij de organisatie.
 • Wie zou jij wel eens een dagje willen zijn?
  Om maar even een paar voorbeelden uit de filmwereld te noemen: Quentin Tarantino en Wes Anderson. Ik zie ze allebei als slimme mensen die hun visie tot in de puntjes tot leven kunnen wekken. Het resultaat is herkenbare uniekheid. Dat vind ik indrukwekkend en dat probeer ik zelf ook na te streven voor de Filmweide.Kijk, openluchtbioscopen zijn er meer van. Maar het is de manier waarop wij het doen, die het herkenbaar en uniek maakt. Dit zit ‘m al in de kleine details, zoals ons zelfgemaakte scherm. Niet perfect, maar juist ongedwongen en persoonlijk.Daar slaan mensen op aan. Zoals Arjan Berendsen van Vauway, Retro Kamperen Achterhoek. Hij bezocht de eerste editie in Toldijk en vond dit zo leuk, dat hij samen met Distilleerderij de Bronckhorst heeft meegeholpen met een 2e editie filmavonden in Zelhem.
 • Wat is jouw beste tip voor iemand met zo’n goed idee als Filmweide?
  Gewoon beginnen en niet bang zijn. Vooral die eerste stap zetten kan moeilijk zijn. Ik vergelijk het wel eens met een kar. Om deze in beweging te krijgen, kan best lastig zijn. Eenmaal aan het rollen, ga je door en door. Zo ook met mijn aanvraag bij Stichting Pak An. Ik deelde mijn idee en creëerde daarmee ook eigen verantwoordelijkheid om er moeite in te steken en er alles mee te doen om er een succes van te maken.
 • Hoe kwam je dan eigenlijk bij Stichting Pak An?
  Via via. Dat is hoe we het allemaal samen doen, toch?
Tekst: Marloes Weerepas

Bekijk wat andere Anpakkers doen voor de Achterhoek

Onze trotse partners:
Hej ’t al eheurd?
Het barst van de nieuwe ideeën in en voor de Achterhoek. Pak An helpt deze ideeën vooruit. Hoe en wat precies? Kom erachter en meld je aan voor onze maandelijkse mail. Kijk meteen in je mailbox, want na aanmelding ontvang je 9 simpele en concrete ondernemerstips.

Meld je aan!
Het barst van de nieuwe ideeën in en voor de Achterhoek. Pak An helpt deze ideeën vooruit. Hoe en wat precies? Kom erachter en meld je aan voor onze maandelijkse mail. Kijk meteen in je mailbox, want na aanmelding ontvang je 9 simpele en concrete ondernemerstips.