Fodmappers Concept
Uit eten gaan tijdens het Fodmap Dieet. Dat kan nogal een uitdaging zijn. Daarom is Melinda een tijdje terug gestart met Fodmappers Concept. Op dit platform vind je restaurants waar je buikpijnvrij uit eten kunt als je lijdt aan chronische darmziekten zoals PDS, Crohn of Colitis Ulcerosa. De chefs hebben kennis van het Fodmap Dieet en passen hun gerechten hierop aan.
Niet elk restaurant is geschikt om Fodmap Restaurant te worden. Maar zoals een doorgewinterde Fodmapper kan beamen: het is makkelijker dan je zou denken. Het is heel belangrijk dat het restaurant waar je gaat eten weet wat het dieet is. Dat ze goed weten wat de verschillen zijn tussen een allergie en intolerantie. En dat ze bekend zijn met de alternatieven die ze kunnen gebruiken. Dat is eigenlijk het enige harde vereiste voor een Fodmap Restaurant.
Koken met het Fodmap Dieet
Om ze hiermee bekend te maken, geeft Melinda de koks en eigenaren van restaurants korte uitleg. Dat kan op locatie, maar ook door het downloaden van een informatiepakket. In dat pakket vinden ze uitleg over het Fodmap Dieet en de producten waarmee gekookt kan worden. Om het positieve en gemakkelijke van het dieet te benadrukken, bevat die lijst alleen “groene” en dus veilige producten.
Hoe de restaurants hier invulling aan geven, is aan hen. Daarin stuurt Fodmappers Concept niet te veel. Om het instappen zo laag mogelijk te maken, moeten koks en ondernemers zelf de ruimte krijgen om creatieve oplossingen te bedenken. De een past de menukaart aan, de ander stelt spontaan een verrassingsmenu samen.
Check de website!
Als Fodmapper kun je voordat je uit eten gaat de website van Fodmappers Concept checken. Je ziet daar alle aangesloten restaurants en kunt rechtstreeks bij hen reserveren. Het is wel belangrijk dat je daarvoor altijd benoemd dat je het Fodmap Dieet volgt. Het makkelijkste is om vooraf even te bellen. Je kunt dan ook samen met de kok overleggen. Misschien zit jij al wel in de “way of life” fase en mag je meer hebben dan iemand die in de eliminatiefase zit, of andersom.
Volg Fodmappers Concept op:
Facebook – www.facebook.com/fodmappersconcept
Instagram – www.instagram.com/fodmappersconcept
LinkedIn – www.linkedin.com/company/fodmappersconcept
Pak An ondersteunt het Fodmappers Concept met netwerk, promotie en een eenmalige bijdrage.

Bekijk wat andere Anpakkers doen voor de Achterhoek

Onze trotse partners:
Hej ’t al eheurd?
Het barst van de nieuwe ideeën in en voor de Achterhoek. Pak An helpt deze ideeën vooruit. Hoe en wat precies? Kom erachter en meld je aan voor onze maandelijkse mail. Kijk meteen in je mailbox, want na aanmelding ontvang je 9 simpele en concrete ondernemerstips.

Meld je aan!
Het barst van de nieuwe ideeën in en voor de Achterhoek. Pak An helpt deze ideeën vooruit. Hoe en wat precies? Kom erachter en meld je aan voor onze maandelijkse mail. Kijk meteen in je mailbox, want na aanmelding ontvang je 9 simpele en concrete ondernemerstips.