Laserontwerp

‘In de Achterhoek vind ik alles wat ik nodig heb’
LASERONTWERP | Lisa Wellink wil Achterhoekse dorpen en steden letterlijk ‘op de kaart’ zetten met haar laser gegraveerd kunstwerken. Bovendien richt ze zich op het ontwerpen en maken van persoonlijke geschenken. Na een periode van verkennen en twijfelen heeft ze de grote stap gewaagd: ze begint voor zichzelf.

 • Wat is je gemoedstoestand?
  Ik voel me goed. Ik heb onlangs mijn baan opgezegd om voor honderd procent voor mijn eigen onderneming te kunnen kiezen. Dat geeft me een fijn gevoel. Na twijfelen heb ik de knoop doorgehakt. Ik vind het spannend, al vond ik het gesprek met de directeur nog spannender dan de daadwerkelijke beslissing die er aan vooraf ging.
 • Wie bewonder je?
  Ik volg al een tijdje een Canadees familiebedrijf die toffe laser gegraveerde producten maken. Ik heb vooral bewondering voor de manier waarop zij zich via sociale media uiten. Je ziet superleuke vlogs die gaan over bewuste keuzes in bijvoorbeeld het materiaalgebruik, projecten met innovatieve lokale samenwerkingen en interessante kijkjes achter de schermen. Het bedrijf heet Sticks and Doodles. https://sticksanddoodles.com & https://www.instagram.com/sticksanddoodles/
 • Waaraan erger jij je?
  Arrogantie. Oneerlijke mensen. Mensen die denken dat ze beter zijn dan een ander.
 • Van wie heb je het meest geleerd?
  Vanuit Pak An kwam ik in contact met coach Martin Moorman. Hij is jarenlang werkzaam geweest in de marketing en communicatie. Ook is hij mede-eigenaar geweest van Profilers in Doetinchem. De laatste jaren is hij docent aan de HAN. Hij hielp me met het opstellen van mijn bedrijfsplan, dat was erg prettig want ik heb alleen verstand van grafische vormgeving. Als je leergierig bent zoals ik dan vind je alles al snel leuk. Martins kenmerk is zijn eerlijkheid. Hij bleef me maar bevragen. Nou, kijk dan maar eens of na een uur praten je nog steeds blij wordt van je idee. Gelukkig was dat bij mij het geval. Hij is echt een sparringpartner.
 • Waaraan ben je het meest gehecht?
  Ik ben niet materialistisch ingesteld. Dus spullen zijn het sowieso niet. Ik noem mijn familie, vrienden en mijn partner. Ik heb de juiste mensen om mijn heen.
 • Wanneer was je het gelukkigst?
  Dat ben ik nu denk ik. Ik heb wat rottige tijden gekend en moest keuzes maken, gelukkig blijken dat nu de goede keuzes te zijn. Door covid vielen veel dingen in mijn leven weg. Stilzitten zit niet in mijn aard en voel me al snel nutteloos als ik mijn tijd aan het verdoen ben. Door corona kreeg ik tijd om na te denken over mijn eigen leven. Ik merkte dat ik was vastgelopen. Het was tijd voor een nieuwe stap…
 • Waar ben je het meest trots op?
  Het meest trots ben ik op mijn eigen productie ‘Achterhoek op de kaart’. Ontstaan vanuit het idee om de Achterhoek nóg een stukje mooier te maken heb ik een eigen productielijn opgezet onder de naam ‘Achterhoek op de kaart’. Een pakket gevuld met bijzondere producten die unieke kenmerken uitlichten van dorpen en steden in de Achterhoek. Hierin zitten o.a. plattegrondkaarten, onderzetters en unieke skylines. Mijn droom is om door heel de Achterhoek voor verschillende plaatsen producten te maken.
 • Wat is je motto?
  Sta altijd open voor een goed gesprek en geef eens wat vaker een compliment.
 • Waarom houd je van de Achterhoek?
  Het ons-kent-ons, klaarstaan voor elkaar en noaberschap vind ik heel waardevol. Na een dag in Amsterdam wil ik heel graag weer terug. Alles wat ik nodig heb vind ik hier.
Deze serie wordt mede mogelijk gemaakt door Leader Achterhoek

Bekijk wat andere Anpakkers doen voor de Achterhoek

Onze trotse partners:
Hej ’t al eheurd?
Het barst van de nieuwe ideeën in en voor de Achterhoek. Pak An helpt deze ideeën vooruit. Hoe en wat precies? Kom erachter en meld je aan voor onze maandelijkse mail. Kijk meteen in je mailbox, want na aanmelding ontvang je 9 simpele en concrete ondernemerstips.

Meld je aan!
Het barst van de nieuwe ideeën in en voor de Achterhoek. Pak An helpt deze ideeën vooruit. Hoe en wat precies? Kom erachter en meld je aan voor onze maandelijkse mail. Kijk meteen in je mailbox, want na aanmelding ontvang je 9 simpele en concrete ondernemerstips.