Stam Coffee Roasters

Stam Coffee Roasters | MacGyver is er niets bij. Met een multitool op zak, een toevallig aanwezige colafles en een stoffen lapje weet Wesley Goossens heerlijke koffie te maken voor zijn vroegere collega’s bij Defensie. Vindingrijke vaardigheden die hij nu inzet voor zijn eigen natuurbewuste koffiebranderij, gerund samen met zijn even ondernemende vriendin Vika.  

 • Hoe treffen we je?
  Content en gelukkig. Absoluut! Hoewel het starten van een onderneming onzekerheid met zich meebrengt, ben ik blij om te zien dat de koffieonderneming met hard werken waardevolle stapjes vooruit komt. Thuis vind ik mijn geluk bij mijn twee katten en mijn vriendin Vika. Ook zij onderneemt. Net zoals in Litouwen, waar ze vandaan komt, is ze hier haar yogastudio – Yoga Mode Studio – gestart. Daar ben ik trots op.
 • Wie is die ondernemer in jou?
  Het is altijd een droom van mij geweest, voor mezelf beginnen. Ieder bedrijf wil het (net) anders dan ik. Terwijl, met de creatieve ruimte om het op mijn eigen manier te doen, sta ik pas echt in mijn kracht. Dus, wist ik het zeker. Als ik het ga doen, dan komt het gewoon goed. 
 • Welk talent bezit je?
  Ik heb veel doorzettingsvermogen. Dit stamt af van mijn vorige werkgever, Defensie. Daar geldt: hoe dan ook, je fixt het! Je gaat door totdat je het beoogde resultaat behaald.
 • Welk talent mis je?
  Mijn blinde vertrouwen zit me soms in de weg. Zegt iemand “het komt wel goed”, dan ga ik er van uit dat het goed komt. Dit blijkt niet altijd zo. Daarom leer ik mezelf als ondernemer proactief te handelen.  
 • Wat voor een soort ondernemer wil je zijn?
  Waar het me eerst niets uitmaakte, voelde ik de laatste vijf jaar dat ik iets wilde doen met koffie en natuur. De connectie met het bakkie pleur is als dé koffieman van Defensie makkelijk gelegd. En natuur? Ik ben geen boomknuffelaar, ondanks dat, heb ik wel altijd begrepen dat bomen belangrijk zijn. Zo was ik als kind boos op mijn vader en een week van streek, toen ik ontdekte dat hij een oude perenboom had geveld. Ook verstopte ik stiekem walnoten en eikels uit het park achter de struiken in onze tuin. Eén walnotenboom staat er nog steeds. Voor mij staat deze boom voor kracht en volharding. 
 • Van wie heb je veel geleerd?
  Van mijn steun en liefde, Vika. Door haar heb ik leren luisteren naar mezelf. Wie ben ik, wat vind ik nu echt en waar wil ik naartoe? Dit heeft me het vertrouwen gegeven om de plannen die ik al jaren had, uit te gaan voeren. Zonder haar, geen Stam Coffee Roasters. Bovendien helpen haar yogalessen me met het verminderen van mijn PTSS klachten. Zodra stress en slaapproblemen meer om de hoek komen kijken, weet ik wat ik kan doen om de rust terug te brengen. Dat is me heel veel waard.
 • Wat heb je precies van Erno (coach Pak An) geleerd?
  Erno’s tips voelden voor mij als bevestiging van mijn ondernemersplannen. Ik moest het alleen nog goed communiceren naar de buitenwereld. Plus, hij heeft me in laten zien dat directe verbinding met je doelgroep essentieel is. Zij zijn je spiegel. Wanneer er koffie wordt besteld, maar geen koffie abonnementen worden afgenomen, wil je in gesprek met je koffiedrinkers. Alleen zo kom je erachter wat je kan doen om meer abonnees, oftewel terugkerende klanten, te realiseren.  
 • Jouw tip voor een ondernemende anpakker?
  Blijf bij je concept! Je hebt een plan en dat is het. Soms voel je de verleiding iets anders te doen, maar je hebt niet voor niets je plan gemaakt. Het werkt. Dus blijf er vertrouwen in hebben dat het werkt en laat je goede idee niet los.
 • Wat wens je de Achterhoek toe?
  Koffie zetten is een ambacht. Ik hoop dat de Achterhoek dit steeds meer in gaat zien en een eerlijke prijs neer wil leggen voor een duurzaam en ontzettend lekker kopje kwaliteitskoffie. Ook zou ik het mooi vinden wanneer de mensen de natuur, die al zo verweven is in het Achterhoekse landschap, meer gaan omarmen. Echter, als je het qua groen met vroeger vergelijkt, is het denk ik een mooi streven om daar samen naartoe te werken.
 • Wat zijn je dromen?
  Wanneer ik terugkijk op hét leven, dat ik dan kan zeggen: “Ik heb toch mijn best gedaan om de wereld een beetje te verbeteren.”  
Tekst: Marloes Weerepas

Bekijk wat andere Anpakkers doen voor de Achterhoek

Onze trotse partners:
Hej ’t al eheurd?
Het barst van de nieuwe ideeën in en voor de Achterhoek. Pak An helpt deze ideeën vooruit. Hoe en wat precies? Kom erachter en meld je aan voor onze maandelijkse mail. Kijk meteen in je mailbox, want na aanmelding ontvang je 9 simpele en concrete ondernemerstips.

Meld je aan!
Het barst van de nieuwe ideeën in en voor de Achterhoek. Pak An helpt deze ideeën vooruit. Hoe en wat precies? Kom erachter en meld je aan voor onze maandelijkse mail. Kijk meteen in je mailbox, want na aanmelding ontvang je 9 simpele en concrete ondernemerstips.