Koop bij anpakkers!

Onze Anpakkers hebben allemaal stuk voor stuk toffe initiatieven opgezet! Daar mag de Achterhoek trots op zijn. Met COVID-19 om ons heen is het natuurlijk prachtig als wij onze lokale helden kunnen steunen. Hoe dan? Steun hen door een gift of koop bij hen, in plaats van op bol.com! Hier kun je onder andere terecht:

Hoodie van Achterhoeks Mandaat [Instagram

De Original AM Hoodie van Achterhoeks Mandaat is er voor iedereen. Voor man en vrouw. Of je nou de stad in gaat of op de bank wilt chillen, deze hoodie komt altijd van pas. De hoodies zijn gemaakt van 100% biologisch katoen en zijn te koop via de webshop.

Het Dagboek – Eimert Papenborg

Zie jij jezelf al bij de open haard zitten tijdens deze koude dagen? Begrijpelijk! ‘Het Dagboek’ van Eimert Papenborg maakt dat plaatje perfect af. Een waargebeurd verhaal!  Hans Piena van het Nederlands Openluchtmuseum uit Arnhem ontdekte enkele jaren geleden een unieke dagboek, Het Dagboek Eimert Papenborg. Eimert was een boer in Zieuwent en leefde van 1826 tot 1888. Hij omschrijft het dagelijks leven van hem, zijn familieleden en dorpsgenoten. Tevens houdt hij zijn financiën minutieus bij, waardoor er van week tot week inzage is in de kosten en baten. Een dergelijk uitgebreid dagboek als van Eimert Papenborg is zeldzaam. Het laat een realistisch beeld zien van het alledaagse bestaan in de Achterhoek gedurende de 19de eeuw. Dat maakt dit dagboek zo waardevol. Het historische dagboek is te verkrijgen via Achterhoek Uitgevers. 

 

Kerstpakketten van Van Sinckel [Facebook |Instagram]
Door voor deze Achterhoekse kerstpakketten te kiezen, steun je in één keer meerderelokale ondernemers. De lekkerste wijnen, biertjes en kazen – gewoon van om de hoek. Bestel online of kom langs en laat een pakket op maat maken. Met meer dan dertig ondernemers in de shop-in-shop in Vorden is er keuze genoeg. Niet alleen uit lekkernijen (waaronder ook Italiaanse koffie, thee, chocolade), maar ook uit feestelijke non-food producten van lokale makers. Kijk snel op de webshop!

Wat doe jij voor de Achterhoek?