Coach worden?

Een goed idee is soms geholpen met geld, maar veel vaker is een luisterend oor, meedenken, netwerk delen en kritische vragen stellen belangrijker om een goed resultaat te krijgen. Pak An werkt samen met ervaren ondernemers en vakspecialisten met een hart voor de Achterhoek die een vrijwillige bijdrage leveren als coach.

Wat voor soort ondersteuning wordt er gevraagd?
Elk initiatief heeft specifieke vragen. Dit kan iets juridisch zijn, hulp bij het bedrijfsplan, meedenken met de marketing, een financieel doorkijkje etc. Daarnaast is vrijwel elk project gebaat bij het openen van deuren, inzetten van je netwerk. We kijken per project welke coach erbij past. Persoonlijke interesses spelen daarbij ook een rol.

Hoe gaat het in zijn werk?
Je geeft door aan Willy, Prisca of Linda dat je interesse hebt om coach te worden. We kijken samen waar je expertise ligt, welke interesses je hebt en hoeveel tijd je hebt. Daarna is het wachten op een geschikt initiatief. Soms gaat dit heel snel, maar het kan ook zijn dat er geen match is.

Een match? En dan?
Wanneer we een geschikt project voor je hebben, nemen we contact op en kijken we of jij net zo enthousiast bent als wij. Daarna koppelen we je aan de initiatiefnemer, zodat jullie contact met elkaar op kunnen nemen. Als coach krijg je natuurlijk inzage in de volledige projectaanvraag.

Hoeveel tijd vraagt coaching?
Dat ligt aan jezelf. Sommige coaches spreken twee keer af met de initiatieven om hen even op weg te helpen, anderen lopen een aantal maanden mee langs de zijlijn.

Hoe houden we elkaar op de hoogte?
Coaches en het operationeel team kunnen in een projectvolgsysteem de gemaakte afspraken en de stand van zaken invoeren en inzien. Snel, simpel en heel overzichtelijk.

Wil je meedoen? Heb je vragen? Neem even contact met ons op.

 

Wat wordt jouw bijdrage aan een levendige Achterhoek?