Coach worden?

Een goed idee is soms geholpen met geld, maar veel vaker is een luisterend oor, meedenken, netwerk delen en kritische vragen stellen belangrijker om een goed resultaat te krijgen. Pak An werkt samen met ervaren ondernemers en vakspecialisten met een hart voor de Achterhoek die een vrijwillige bijdrage leveren als coach.

Wie kan er coach worden? Alle coaches bij Pak An zijn vakspecialisten, ervaren ondernemers of slimme generalisten die het leuk vinden om anderen vooruit te helpen. Zelf heb je de nodige ervaring en zie je het als een mogelijkheid om iets voor een ander te betekenen door dit te delen. Je wordt er blij van om anderen te zien groeien en stralen. Pak An zoekt coaches. Dit betekent dus niet dat je uitvoerend aan de slag gaat, maar dat je scherpe vragen stelt, spiegelt, eerlijke feedback geeft (ook als dit niet direct ‘leuk’ is), meedenkt, kennis en/of netwerk deelt. Je bent als coach nooit verantwoordelijk voor resultaat of gevolgen. Dat is de initiatiefnemer zelf. Jij inspireert en adviseert.

Wat voor soort ondersteuning wordt er gevraagd?
Elk initiatief heeft specifieke vragen. Dit kan iets juridisch zijn, hulp bij het bedrijfsplan, meedenken met de marketing, een financieel doorkijkje etc. Daarnaast is vrijwel elk project gebaat bij het openen van deuren, inzetten van je netwerk. We kijken per project welke coach erbij past. Persoonlijke interesses spelen daarbij ook een rol. Het mooiste zijn de matches waarbij je als coach fan wordt en zelf vol energie weer naar huis gaat.

Hoe gaat het in zijn werk?
We kijken samen waar je expertise ligt, welke interesses je hebt en hoeveel tijd je hebt. Een netwerk in de branche en in de Achterhoek is heel handig, omdat je daarmee van nog meer waarde kunt zijn voor de projecten. Daarna is het wachten op een geschikt initiatief. Soms gaat dit heel snel, maar het kan ook zijn dat er geen match is.

Een match? En dan?
Wanneer we een geschikt project voor je hebben, nemen we contact op en kijken we of jij net zo enthousiast bent als wij. Daarna koppelen we je aan de initiatiefnemer, zodat jullie contact met elkaar op kunnen nemen. Als coach krijg je natuurlijk inzage in de volledige projectaanvraag, inclusief de gemaakte afspraken.

Hoeveel tijd vraagt coaching?
Dat ligt aan jezelf. Sommige coaches spreken twee keer af met de initiatieven om hen even op weg te helpen, anderen lopen een aantal maanden mee langs de zijlijn.

Hoe houden we elkaar op de hoogte?
Coaches en het operationeel team zetten een klein gespreksverslag en de gemaakte afspraken in een projectvolgsysteem. Daar kunnen alle betrokkenen snel de stand van zaken invoeren en inzien. Snel, simpel en heel overzichtelijk.

Vrijwillig, maar niet vrijblijvend
Bij Pak An houden we van laagdrempelig, makkelijk en geen gedoe. Juist om dat goed te laten verlopen is het belangrijk dat zowel operationeel team (Prisca en Linda) als de coach alles vastleggen in het systeem. Zo zorgen we samen voor duidelijkheid en zijn de verwachtingen helder. Wil je wat opheldering over een opmerking? Of twijfel je of je zelf de juiste coaching biedt? Even sparren over je project? Bel of mail ons. Samen zorgen we voor mooie, sterke verbindingen.

Wij zijn er trots op dat we samen met zoveel goede coaches echt het verschil kunnen maken!

Wat doe jij voor de Achterhoek?

Hej ’t al eheurd?
Het barst van de nieuwe ideeën in en voor de Achterhoek. Pak An helpt deze ideeën vooruit. Hoe en wat precies? Kom erachter en meld je aan voor onze maandelijkse mail. Kijk meteen in je mailbox, want na aanmelding ontvang je 9 simpele en concrete ondernemerstips.

Meld je aan!
Het barst van de nieuwe ideeën in en voor de Achterhoek. Pak An helpt deze ideeën vooruit. Hoe en wat precies? Kom erachter en meld je aan voor onze maandelijkse mail. Kijk meteen in je mailbox, want na aanmelding ontvang je 9 simpele en concrete ondernemerstips.